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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  09/02/2018
Data da última atualização:  09/02/2018
Autoria:  LEPSCH, I. F.
Título:  Solos: formação e conservação .
Edição:  3. ed.
Ano de publicação:  1980
Fonte/Imprenta:  São Paulo: Melhoramentos, 1980.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Classificação de solo; Morfologia de solo.
Thesagro:  Conservação do Solo; Pedologia.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB40712 - 1ADDLV - PP631.4L611s2018.00020
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  13/02/2017
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C.; FORESTI, A.; BERGOLD, A. M.
Afiliação:  LETICIA FLORES DA SILVA, CNPUV; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; Alana Foresti, LACEM-Laborato´rio de Cromatografia e Espectrometria de Massas, Embrapa Uva e Vinho, Rua Livramento, 515, Bento Gonc¸alves, RS 95700-000, Brazil; Ana M. Bergold, Tecnologia em Viticultura e Enologia, Instituto Federal do Rio Grande do Sul, Av. Osvaldo Aranha, 540, Bento Gonc¸alves, RS 95700-000, Brazil.
Título:  Verification of the selectivity of a liquid chromatography method for determination of stilbenes and flavonols in red wines by mass spectrometry.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Chemical Papers, [online], 2016.
DOI:  10.1007/s11696-016-0066-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Quantification of bioactive phenols, like stilbenes and flavonols (SaF), has been conducted to evaluate the nutraceutical potential of red wines. However, there is still a lack of full validated, fast and accessible liquid chromatography methods offering high selectivity and a simple procedure. We present here the use of a high-resolution mass spectrometer to evaluate the selectivity of a feasible and traditional liquid chromatography technique (HPLC? DAD) to analyze markers of aglycone SaF in red wines. The SaF compounds were tested: trans-resveratrol, trans-eviniferin, quercetin, myricetin, and kaempferol, as well as trans-cinnamic acid, one of their precursors. System suitability and validation tests were employed for the selected conditions (octylsilane column, methanol mobile phase, and gradient elution). The validation process ensured the HPLC?DAD method was selective, linear, sensitive, precise, accurate and robust. The method was then applied to red wine samples from the Campanha Gau´cha region, Southern Brazil. The real samples contained different SaF levels, showing that the method is applicable to routine use. Furthermore, this was the first SaF characterization of red wines from the Campanha Gau´cha, contributing to regional and product development. Keywords Bioactive phenols Red wine Liquid chromatography Mass spectrometry Validation
Palavras-Chave:  Bioactive phenols; Red wine; Validation Ab; Vinhos tintos.
Thesaurus NAL:  Liquid chromatography; Mass spectrometry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155544/1/silva-ChemPap-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV17133 - 1UPCAP - DD663.223
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